Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг після зустрічей міністрів оборони НАТО провів прес-конференцію

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг після зустрічей міністрів оборони НАТО провів прес-конференцію

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг після зустрічей міністрів оборони НАТО провів прес-конференцію. На якій він, зокрема, сказав:

Ми тільки що завершили останню робочу сесію засідання міністрів оборони.

Разом з Верховним представником / віце-президентом Федерікою Могеріні та нашими фінськими та шведськими колегами ми обговорили співпрацю між НАТО та ЄС та ініціативи ЄС щодо оборони.

Союзники вітали те, що Європейський Союз зосереджує увагу на обороні та посиленні співпраці між його членами.

Сьогодні вранці союзники та міністр оборони України Степан Полторак обговорили ситуацію з безпеки в Україні та навколо неї, включаючи Азовське море.

На цьому неформальному сніданку, який проводив міністр оборони Великобританії Гевін Вільямсон,  
союзники висловили підтримку суверенітету та територіальної цілісності України. Вони закликали Росію негайно звільнити українських моряків і захоплені в листопаді кораблі.

Союзники також закликали Україну продовжувати шлях реформ, включаючи виконання рекомендацій Венеціанської комісії щодо закону про освіту.

Ми провели дуже гарне обговорення з міністром оборони Степаном Полтораком, на якому всі члени Альянсу висловили дуже сильну підтримку суверенітету України, її територіальної цілісності. Союзники НАТО, звичайно, чітко заявили, що агресивні дії Росії проти України є неприйнятними. Незаконна анексія Криму, продовження намагань дестабілізувати Україну через дії та присутність на Донбасі, а також, звичайно, абсолютно невиправдане захоплення українського судна біля Керченської протоки.

Союзники НАТО надають Україні потужну підтримку – політичну, а також практичну підтримку. Зараз ми вивчаємо, що ще ми можемо зробити. Ми маємо різні цільові фонди. Ми допомагаємо їм з командуванням і контролюванням. Декілька країн Альянсу також надають кіберзахист, проводять навчання,  модернізацію оборонних та безпекових установ України. Ми вивчаємо питання про те чи зможемо ми збільшити нашу присутність у Чорному морі і найближчим часом ми будемо брати участь в навчанні кораблів НАТО в Чорному морі. Таким чином, ми значно збільшили нашу присутність на морі, а також у повітрі та на суші в Чорноморському регіоні.

Все це також є частиною нашої підтримки Україні. Тому ми будемо продовжувати підтримувати Україну. І я думаю, що сьогодні було дуже важливо зустрітися з міністром оборони.

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.


З ЦИМ МАТЕРІАЛОМ ЧИТАЮТЬ