Зустріч Терези Мей, прем’єр-міністра Великобританії, з президентом України

Зустріч Терези Мей, прем’єр-міністра Великобританії, з президентом України

(із прес-релізу)

Представник Даунінг Стріт сказав:

Прем’єр-міністр прийняла президента України Порошенко на Даунінг-стріт в другій половині дня для проведення їх першої двосторонньої зустрічі.

Вони вітають міцність двосторонніх відносин, оскільки  ми відзначаємо 25-річчя встановлення дипломатичних відносин і прагнемо працювати разом, щоб посилити наші відносини в найближчі роки.

Прем’єр-міністр дала чітко зрозуміти, що Великобританія визнає загрозу зі сторони Росії через незаконну анексію Криму і тривалий конфлікт на Сході України, і зазначила, що Великобританія продовжує надавати підтримку для протидії цій загрозі.

Вони домовилися про важливість збереження санкцій поки Мінські угоди не будуть виконані в повному обсязі і, про те, як ми будемо працювати разом, щоб поліпшити нашу двосторонню безпеку і оборонне співробітництво.

Вони також обговорили програму реформ України, і прем’єр-міністр вітає прогрес, який був досягнутий до цього часу. Вона підтвердила, що уряд Великобританії сподівається на проведення конференції з питань реформ 6 липня, щоб зберегти стимул і активізувати міжнародну підтримку зусиль України.

Президент подякував прем’єр-міністру за тісну співпрацю між нашими двома країнами і запросив її відвідати Україну при  першій нагоді.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.


З ЦИМ МАТЕРІАЛОМ ЧИТАЮТЬ