Парламентарі закликають до єдності та довіри напередодні саміту НАТО

Парламентарі закликають до єдності та довіри напередодні саміту НАТО
Парламентарі з країн-членів НАТО в понеділок, 28 травня, звернулися до лідерів Альянсу, щоб показати єдність на саміті у липні і продемонструвати, що організація залишається непохитною перед тероризмом та загрозами від Росії.

 У заяві на весняній сесії Парламентської асамблеї НАТО в Польщі законодавці наполягали на тому, щоб Альянс зробив “унікальний і цінний внесок” у вирішення складних викликів безпеці, а також підкреслили, що напад на одного союзника є нападом на всіх.

 Звертаючись до асамблеї, Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг розвіяв напругу щодо зміни клімату, торгівлі та ядерної угоди з Іраном, заявивши, що Альянс раніше подолав розбіжності.

“Немає нічого нового в тому, що існують суперечності. Сила НАТО полягає в тому, що ми змогли керувати цими розбіжностями, не послабивши основну відповідальність НАТО. Ми залишаємось об’єднаними навколо нашого головного завдання – обороняти та захищати один одного”, – сказав Столтенберг.

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравєцький, який візьме участь у саміті в Брюсселі 11-12 липня, зазначив, що потрібно підкреслити єдність та солідарність НАТО: “Наше завдання – продемонструвати світові, що НАТО – це спільний Союз 29 країн, які гарантують безпеку”.

Парламентарі закликали лідерів підтримувати подвійну політику оборони та стримування щодо Росії, щоб протистояти зусиллям Москви дестабілізувати союзників та сусідів НАТО, відкритих до “змістовного діалогу”.

 Їхня заява також закликала лідерів надати Боснії та Герцеговині план реформ, щоб підготувати їх до вступу в НАТО, а також підтримати сподівання Грузії та України на приєднання до Альянсу.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.


З ЦИМ МАТЕРІАЛОМ ЧИТАЮТЬ